15 січня 2018

Уряд затвердив Порядок проведення конкурсу на керівника комунального закладу охорони здоров'я

Законом України від 6.04.2017р. № 2002-VIII (про т.з. автономізацію закладів) були внесені зміни до статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я (набрали чинності 6.11.2017р.), які запровадили конкурсну основу призначення керівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.
На виконання зазначеної норми Постановою КМУ від 27.12.2017р. №1094 затверджений Порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я. Застосування цього порядку є обов’язковим при призначенні на посаду керівників усіх державних та комунальних закладів охорони здоров’я (крім військових та правоохоронних).
Підставою для проведення конкурсу є рішення уповноваженого власником органу управління, яке приймається протягом 3-х робочих днів з моменту виникнення вакантної посади.
 Особливості конкурсу для призначення керівників закладів, які надають лише первинну медичну допомогу, можуть визначатися відповідним органом управління.
Для проведення конкурсу рішенням органу управління утворюється конкурсна комісія (постійно діюча або для проведення окремого конкурсу). До її складу (шість-дев’ять членів) входять у рівній кількості:
представники органу управління;
представники трудового колективу відповідного закладу, обрані на загальних зборах трудового колективу;
представники громадської ради органу управління або особи (за згодою), делеговані громадськими об’єднаннями з питань захисту інтересів громадян у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції і антикорупційної діяльності (за умови реєстрації таких громадських об’єднань не менш як за два роки до дати рішення про проведення конкурсу) та погоджені громадською радою при органі управління — по одній особі від кожного громадського об’єднання.
Для участі у конкурсі особа-кандидат подає особисто або надсилає поштою конкурсній комісії у визначений в оголошенні строк такі документи:
1)       копію паспорта громадянина України;
2)       письмову заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів для зайняття посади за формою згідно встановленої форми;
3)       резюме у довільній формі;
4)       автобіографію (у випадках, визначених законодавством);
5)       копію (копії) документа (документів) про освіту, науковий ступінь, вчене звання, кваліфікаційну категорію, підвищення кваліфікації, які підтверджують відповідність претендента кваліфікаційним вимогам до керівника закладу охорони здоров’я, а також копію трудової книжки або інших документів, що підтверджують досвід роботи;
6)       згоду на обробку персональних даних згідно встановленої форми;
7)      конкурсну пропозицію обсягом не більше 15 сторінок друкованого тексту в паперовій та електронній формі;
8)       довідку МВС про відсутність судимості;
9)  медичні довідки про стан здоров’я, щодо перебування особи на обліку у психоневрологічному та наркологічному закладі охорони здоров’я за формами, затвердженими МОЗ;
10)   попередження стосовно встановлених Законом України “Про запобігання корупції“ вимог та обмежень, підписане претендентом на посаду, за формою згідно встановленої форми;
11)    заяву про відсутність у діях особи конфлікту інтересів згідно із встановленою формою;
12)    підтвердження подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік (відповідно до аб.1 ч. 3 ст. 45 Закону України “Про запобігання корупції“).
Строк проведення конкурсу становить не більш як 30 календарних днів. Конкурсна комісія заслуховує на засіданні конкурсну пропозицію учасника конкурсу, проводить з ним співбесіду та враховує відповідність учасника конкурсу та його конкурсної пропозиції встановленим вимогам.
Рішення конкурсної комісії приймаються шляхом відкритого поіменного голосування більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні (при наявності кворуму – не менше  2/3 складу).
Конкурсна комісія має право прийняти вмотивоване рішення про відхилення кандидатур усіх учасників конкурсу та надіслати органові управління обґрунтовану пропозицію про призначення повторного конкурсу.


Немає коментарів:

Дописати коментар