13 жовтня 2017

Нові методичні рекомендації щодо врегулювання конфлікту інтересів

Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 29.09.2017р. №839 затверджено нові Методичні рекомендації щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
У Методичних рекомендаціях узагальнено та використано практику Національного агентства, а також напрацювання міжнародних організацій, органів державної влади, наукових установ, інститутів громадянського суспільства. Використовуючи зазначені матеріали, на основі чинного законодавства та з урахуванням міжнародного досвіду запропоновано базові практичні інструменти для підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень.
Вказані Методичні рекомендації, що не є нормативно-правовим актом, не встановлюють нових правових норм та відтворюють позицію Національного агентства як центрального органу, що формує та реалізує антикорупційну політику, з метою  для формування єдиного підходу до розуміння і дотримання правил запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та пов’язаних з ним обмежень.

 Відповідно визнано таким, що втратило чинність, рішення НАЗК від 14.07.2016р. № 2 "Про затвердження Методичних рекомендацій з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб".

Немає коментарів:

Дописати коментар