28 липня 2020




Постановою КМУ від 22 липня 2020 р. № 637 внесені зміни до  Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я (постанова КМУ від 27.12.2017 р. № 1094)



ü Змінений порядок призначення виконуючого обов’язки керівника ЗОЗ у випадку виникнення вакантної посади на період до призначення керівника за результатами конкурсу. Зокрема, тепер передбачена можливість призначати в.о. керівника також з числа осіб, які не є працівниками ЗОЗ, але на термін не більше двох місяців. Раніше такі функції можна було покласти лише на штатного працівника ЗОЗ.
ü Для проведення окремого конкурсу рішенням органу управління утворюється окрема конкурсна комісія. Раніше було передбачено створення як окремої комісії, так і постійно діючої.
ü При формуванні складу конкурсної комісії вилучено участь громадської ради при органі управління щодо висунення чи погодження  представників від громадських організацій. Тепер передбачено, що до складу комісії входять представники галузевих професійних спілок, громадських об’єднань у сфері охорони здоров’я відповідного функціонального спрямування та/або у сфері запобігання корупції і антикорупційної діяльності (за умови реєстрації таких громадських об’єднань не менш як за два роки до дати рішення про проведення конкурсу) та/або незалежні експерти у сфері охорони здоров’я. Такі  організації подають по чотири кандидатури органу управління, який визначає представників до складу конкурсної комісії з таких кандидатур та/або з переліку незалежних експертів у сфері охорони здоров’я у кількості, рівній кількості представників органу управління
ü Оголошення про початок формування конкурсної комісії оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу управління одночасно з оприлюдненням рішення про проведення конкурсу.


Немає коментарів:

Дописати коментар